FAQ

Här hittar du de allra vanligaste frågorna vi får.

Varför ska jag gå med? Jag får ändå inte rösta

Det är just därför politiska ungdomsförbund finns! Många av oss som är med i MUF har inte heller någon rösträtt. Trots det är vi fortfarande medborgare i ett demokratiskt samhälle, och vi har valt att ta ställning för vad vi tror på.

Har ni någon åldersgräns?

Ja! Man behöver vara mellan 13-30 år gammal för att vara medlem. På vissa events gäller en åldersgräns om 18 år.

Hur kan jag engagera mig?

Du kan engagera dig på många sätt. Det första steget i mångas engagemang är att bli medlem. Sedan finns det massor av saker du kan göra. Man kan följa oss på sociala medier, gå på något event vi anordnar eller ta kontakt med oss för att få mer information.

Var står ni egentligen rent politiskt?

MUF är ett liberalkonservativt ungdomsförbund. Det betyder att vi tror på individens frihet i kombination med statens stabilitet. I de flesta sakfrågorna tycker vi som Moderaterna. Undrar du över någon specifik fråga kan du kontakta oss här, så återkommer vi till dig!

Måste jag göra nånting om jag blir medlem?

Nej! Att du blir medlem är guld värt för oss. Om du sedan väljer att engagera dig mer kommer du inte ångra dig. Men det är upp till dig ifall du vill ta ditt medlemskap vidare.

Vad har ni för alkoholpolicy?

Vi är medlemmar i ett parti som trycker starkt på lag och ordning. Svensk lag gäller för alla som är i Sverige och så även för oss. Därför får ingen under 18 år konsumera alkohol på våra events. Skulle någon medlem som är under 18 år konsumera alkohol i MUF-sammanhang, kontaktar vi medlemmens vårdnadshavare. MUF Göteborg sponsrar aldrig inköp av alkohol och värvar inte medlemmar i samband med alkoholförtäring.

Exit mobile version